Kalastus - Team JyPyn Ahvenanmaan valloitus 01-10.06.2008

Team JyPyn Ahvenanmaan valloitus

Eka reissupäivä
Ensimmäinen päivä alkaa olemaan takana. Kalassa käytiin sen verran, että laiturilta ongittiin. Kaks uutta lajia saatiin saalislistaan. Mä sain pasurin ja Tumi silakan. Ei varsinaisesti jytkyjä, mutta mitä voi odottaa jos miehet makaa laiturilla ilman paitaa lonkerotölkit kädessä ja välillä tähyää kohon suuntaan.
Illasta grillattiin pihvit ja makkarat ja syötiin hyvin. Grillihiiliä ei juuri ollu, mutta kävyt on ihan loistavia korvikkeita. Palaa muuten kuumasti ja riittävän pitkään. Kannattaa pitää mielessä.
Kuvia tulee kun kotiudutaan ja lisästooria varmaan iltasin kun ollaan nukkumaan menossa. Ollu kohtuu pitkä päivä kun herättiin jo 4.30. Nyt nukkumaan ja aamusta kalalle sit kun herätään.

Toinen reissupäivä.
Herättiin juu, mutta lähettiinkö kalalle? No ei. Päätettiin porukalla, että kävästään kattelemassa nähtävyyksiä. Sullottiin perheet autoihin ja nähtävyyksiä kattelemaan. Ensin löydettiin turisti-info ja siinä vieressä on muuten kalastusvälineliike. Pistäydyttiin Tumin kanssa sieläki. Halpa käynti tuli. =) Sit mäntii museoon. Siellä nähtiin jytkyjä. Iso natotaimen (hauki)(Tumi tuumas kerran et hauki on taimen maastopuvussa eli natotaimen.) oli siellä pari muutaki jytkyä vitriinissä. Muita nähtävyyksiä mitä nähtiin: kirjasto, Alko, poliisiasema, pankkiautomaatti ja aivan hemmetin ruma toyota.Mökille ku päästiin ni tuumattiin kalastaa vähän. Parin heiton jälkeen selvis, että tää meidän lahti on tosi matala ja täynä levää. Joka heitolla levätukko koukkuihin kiinni. Tuuli pohjosesta ja meillä käytössä vene jossa käyttövoimana olin minä. Saaristolaishankaimilla soutaminen kovaan vastatuuleen alko houkuttaa yhtä paljon ku viskikrapula (ÄLKÄÄ KOKEILKO KOTONA!) eli me luovuttiin kalan pyynnistä ainaki siksi aikaa, että tuuli tyyntyy. Sit suunnattais merelle päin ja vihdoin sitä isoa metsästämään. Ilta meniki sit syödessä, juodessa ja saunoessa. Kivaa oli.

Kolmas reissupäivä
Ennätykset uusiksi!
Päivä meni nähtävyyksien parissa (metsästys- ja kalastusmuseo) ja syödessä.
Pia ja Titta intoutu illasta lähtemään mato-ongelle. Vajaassa tunnissa meni parikin JyPy-ennätystä uusiin nimiin. Titta sai ensi jytkyn pasurin ja Pia sai 57mm pitkän kolmipiikin. Tumin kanssa ollaan alettu vakavasti harkita moottorin vuokraamista ja lahdenpoukamasta merelle siirtymistä. Nyt on tuo saaliin koko sitä luokkaa, että harvassa on lipat jotka on saalista köykäsempiä.
=)

Neljäs reissupäivä.
Nähtävyyksiä piti katella. Autosta katkes 2vkoa sitten vaihettu laturinhihna. Tänään on sit niiltä tiimoilta hinattu autoa ja opetettu korjaajalle pari tarpeellista lausetta suomenkielellä.
Auto korjaantu ennätys ajassa. Vajaa tunti siitä, kun saatiin auto korjaamolle oli 3hihnaa vaihdettu ja auto taas tien päällä. Siinä kohtaa oli jo pakko kiitellä toisella kotimaisella. Sit siirryttiinkin kastelholman linnakkeelle ja sieltä johonki näköalapaikalle rakennettuun kahvilaan ruuan toivossa. Ruokaa ei ollu. Siis eteen päin. Pizzojen jälkeen takas mökille. Mato-ongella tuli taas uusia ennätyksiä tiimin kirjoihin. Päivän suurin oli Tumin 440g Säyne. Ihan kiva mato-ongella. 3uutta ennätysta, autoremppa ja 3nähtävyyttä. Aika tiivistahtinen päivä.

Viides reissupäivä.
Käytiin ruattissa Krislehamissa (vai mikä lie). Oltiin siellä n. 10min ja äkkiä takas samaan laivaan millä tultiin. Kalastuksesta puhuttiin. =)

Kuudes reissupäivä.
Käytiin Pomarsundin raunioilla. Joka paikassa "raunioilla kiipeily kielletty" kylttejä." No sehän ei koske turistia. Kiivettiin siis Tumin kanssa joka paikkaan. Sillon ei vielä ees oltu päissään. No iltapäivästä Titta ja Tumi kävi alkossa ja toivat mulle jallupullon (1tähden tottakai!) ja se sabotoi tän illan kalastukset. Säälittävän puolelle käänty tää kalastusosio. Noo...
Ps. Huomenna vielä mökkeillään. Sunnuntaina hotellille. Kaikki toivo kalastuksesta ei oo menetetty. Ens kesänä jätkäporukalla ni päästään krapuloiden välissä kalaanki. Nyt ei ees krapulaa saatu aikasex. =)

Seitsemäs reissupäivä.
Nähtävyyksiä katteltiin taas. Illasta todettiin Tumin kanssa, että tällä reissulla meidät on nähty useemmin tiskaamassa, kun kalalla. Siltä osin ei ihan sitä mitä odotettiin, mutta muuten varsin onnistunu reissu tähän asti. Positiivista tässä on se, että naapuri mökin porukat on kalastellu tosi ahkeraan, mutta mitään eivät oo saaneet eli tehtiin ihan fiksusti, kun "päätettiin" kierrellä nähtävyyksiä. Mökkeily loppuu sunnuntaihin eli kalastelut on kalastettu tän reissun osalta. Pari päivää hotellilla ja sit 13-14.6 Paltaselle lohen pyyntiin.

Luettu 775 kertaa

Reissussa mukana

Tumi81, T11Mika, Tiitu84, pia10000

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
06.05.2008Tumi81Nyt on Tiitulle uudet "salaiset aseet" tuolle reissulle hommattu... Niitä kun pinkillä virvelillä viskoo niin ei voida pärjätä =D
01.06.2008EniZeiOnnea Ahvenanmaan valloitukseen. Toivottavasti siellä jollakin se maaginen 10kg paukahtaa. Laittakaahan rapsaa tulemaan jo paikan päältä, jos mahdollista..
04.06.2008EniZeiKysymys kuuluu, että meinaatteko koko reissun ongella tavoitella uusia kalalajeja vai siirtyä välillä varsinaisen jalokalan eli hauen pyyntiin? =)
05.06.2008T11MikaTokihan me lähetään jytkyn pyyntiin, mutta toistaiseksi laatuaika perheen parissa on ollut ykkösjuttu. Eihän tänne kalaan olla tultu. ;-) Tumin kanssa ollaan naureksittu, että jos oltais oikeesti kalastettu koko vko niinku vaimot alunperin lupas niin ei muuten olis ahvenanmaa enää demilitarisoitua-aluetta. Nytkin on jo nähty myrskynmerkkejä. Lähinnä mun ja Tumin huumorin takia. =)
07.06.2008T11MikaKyl myö yritettiin. Ihan oikeesti. Minkä sille tekee, että ollaan vaimojen mielestä niin haluttavia, että eivät laske meitä hetkeksikään silmistään. =)
25.06.2008ilkka81heh heh... no sillälailla...
KuvaAikaKalaPainoPituusLajittelePisteetKalastusmuotoVesistö
Pasuri 100 g03.06.2008
23:15
Tiitu84
Pasuri 100 g 20cm 115p Mato-onginta Jomala,
Ahvenanmeri
Särki 120 g04.06.2008
11:15
Tumi81
Särki 120 g - 97p Mato-onginta Jomala,
Ahvenanmeri
Pasuri 50 g03.06.2008
18:40
Tumi81
Pasuri 50 g 18cm 58p Mato-onginta Jomala,
Ahvenanmeri
Pasuri 25 g01.06.2008
19:00
T11Mika
Pasuri 25 g 15cm 29p Mato-onginta Jomala,
Ahvenanmeri
Kolmipiikki 3 g04.06.2008
16:00
Tumi81
Kolmipiikki 3 g 6cm - Mato-onginta Jomala,
Ahvenanmeri
Kolmipiikki 6 g04.06.2008
19:00
pia10000
Kolmipiikki 6 g 7cm - Mato-onginta Jomala,
Ahvenanmeri