Kalastus - SP-Team Grytöyalla 09-15.07.2007

SP-Team Grytöyalla

Maanantai
Yö oli ajettu ja lautan aikataulu sopi minuutilleen, joten päästiin suoraan lautalle ja Grytöyan saarelle. Alkuhäslinkien ja tavaroiden purkamisen jälkeen hyökättiin vesille heti perille pääsyn jälkeen noin 12 aikaan..

Parilla veneellä oltiin liikenteessä ja meidän vene (EniZei, Jata, Samsala, Ykkönen) keskittyi pääasiassa X-Rapeillä vetämiseen pallas mielessä. Ainoaksi kalaksi tuossa vetosessiossa jäi keltanokka Jatan ensimmäinen noin 3 kg:n turska. Meren tasoittuessa ja ilman tyytyessä siirryttiin syvemmille vesille.. 170 metrin vedessä noin 30-40 metrin syvyydestä löytykin sitten isomman kalan parvi.. Äkkiä pilkit veteen ja samantien tärähti! EniZein vapa taipu ja siima lähti purkautuun mitä melkosimmalla vauhdilla.. 7,3 kilonen todella äkänen sei sieltä viimein nousikin.. Lisäksi 520 gramman puna-ahvena tuli kans.. Muuta mainittavaa ei sitten koko porukalle tullutkaan..

Sää oli koko päivän viimesen päälle, aurinko paistoi miltei koko ajan..

Tiistai
Tiistaina alako napsumaan kohtalaisia kaloja, tuli turska 8.3 kg Pokalle, sei 6,4 Ykköselle ja Samsala sai ekakertalaisena pari uutta lajia, pienen molvan ja 800 gramman makrillin.. Myös Jatan ison syötin kävi joku isompi terävästi nappaseen.. Kalaa oli todella paljo, mutta pahuksen pientä.. Aamulla paistoi autinko, illalla ja yöllä satoi koko ajan, mutta kyllä sitä vesillä oltiin liki kahteen asti..

Keskiviikko
Päivällä oli pitkästi päälle 20 astetta lämmintä ja sen takia varmaan päivän eka sessio meni täysin tyhjänpyytämiseksi.. Siispä aikaisin mökkiinn, evästä naamaan, pikku unet vielä ja sitten iltasyönnille..
Iltasyönti alkoikin melkolailla nousuveden alussa ja sitä kesti tuonne aamu viiteen saakka..

Alkuun näytti että isommat kalat on todella lujassa, mutta aikansa kun Enizei savumuikku-jigiä pumppaili ylös-alas niin paukahti 5,5 kiloinen kohtalainen avauskala. Eipä siinä taas kauaa kerennyt rauhassa kalastaa, kun pmr-puhelimesta ilmoitettin Enizein kasvattaneen vähän kalan kokoa ja samalla jigillä. Pientä seitä ja turskaa tuli tasaisen tappavaan tahtiin lähes kaikille.. Kunnes Kissa-Analle jyrähti 9,2 kiloinen henkilökohtainen ennnätys turska bilteman 200 grammaiseen kulta pilkkiin, jota se heitteli seiparven sekaan yrittäen isompia seitä.. Kauaa ei taas keretty kalastella, kun toisesta veneestä huudettiin, että "taas on Enizeillä kohtalainen kala kiinni" ja tiukan väännön jälkeen veneeseen nostettiin 9,6 kg turska.. Kalan koko oli tasaissa nousussa, joka lupasi hyvää loppuiltaa kohti..

Pokan sitkeä jigin uittaminen palkittiin viimein kun jigiin nappasi 17 kiloinen turska.. Poka oli koko illan kalastellut tyhjää ja vaihtanut jigin väriä ja jigipään väiriä, mutta ei kopasuakaan jigiin ennen tuota mörköä.. Sitkeä yritys palkittiin ruhtinaallisesti.. Tuo 17 kiloinen turska laskettiin takaisin kasvamaan, kun sattui tulemaan niin matalasta vedestä, että oli hyvässä kunnossa lähtemään takaisin.. Pokan kalan jälkeen ei tuolle illalle sattunutkaan, mitään isompaa.. Toinen vene lähti vetohommiin pallaksen toivossa ja toinen vene jatkoi sei ja turska paikalla kalstamista. Ruokakala kokoista seitä saatiin pitkin iltaa ja siitä riittikin sekä ruuaksi, että pakkaseen..


Torstai
Torstai iltana ensimmäinen porukka lähti ajelemaan kotia kohti..(Ykkönen, Kissa-Ana, Jata ja Rise)
Keskiviikosta innostuneena tahkosimme melkein koko yön samaa saarten väliä, mistä oli edellisyön kalat nousseet, mutta isompien seitien tilalle oli tullut pienet.. Ja paremman kokoiset turskatkin oli mystisesti hävinneet johonkin.. Koko yö meni siinä kalastellessa ja etsiessä isompaa kalaa, mutta eipä sitä isompaa löytynyt..

Perjantai
Perjantai iltana heräsimme melkoiseen tuuleen ja taivaalle oli kertynyt melkoiset määrät pilviä.. No ruoat naamaan ja merelle kokeilemaan.. Sei kuhinat näki pelkästään lokkien perusteella, mutta niissäkin oli kala melko pientä ja aallokko kasvoi turhan isoksi kalastaa, niin kalastimme lähes koko yön pelkästään koti poukamaa ja saatiinkin siitä muutamia kohtuu kokoisia seitä.. Isommat kalat antoi taas odottaa itseään..

Lauantai
Lauantaina herätessämme oli tuuli kovasti tyyntymään päin, mutta pilviä näytti olevan vielä reilusti.. Päivällisen jälkeen, kun suuntasimme merelle tuuli tyyntyi täysin ja pilvetkin haihtui pois.. Tälle viimeiselle yölle jäi polttoainetta vain noin kymmenen litraa, joten emme pystyneet lähtemään eräälle matalikolle jota aiempina päivinä suunniteltiin..

Kotipoukamassa oli melkein joka yö pyörinyt semmoinen parikiloista seitä sisältävä parvi, joka liikkui vain melko nopeaan ja kuhinat olivat todella äkkiä ohi.. Päätimme aluksi keskittyä pyytämään siitä.. Pari kertaa pääsimme heittämään siihen kiihkeimpään kuhinaan ja tuloksena Samsalalle oli molemmista tripla tärppi parin kilon seistä.. Poka sai molemmista tuplat..

Tätä sein perässä ajelua kesti melko pitkään, kunnes jäimme yhden kuhinan jälkeen pilkkimään noin 90 metrin vettä ja odottelemaan uutta.. Siinä aikamme pilkittyä ja Samsalan vedettyä muutamat turskat todella syvältä ja välivedestä parit komeat koljat Enizeille tärähti joku kunnon kala kiinni.. Parit ensimmäiset spurtit sai hyvin pidettyä ja sitten vähän jarrua tiukemmalle ja kelaamaan.. Ja taas lähti juna vetämään.. Muutama naksu jarrua tiukemmalle ja hetki kalan kans taistelua, niin yhtäkkiä siima löystyi.. Irti pääsi varmasti reissun suurin kala.. Ja harmitus oli melkoinen..

Siinä sitten jonkin ajan päästä päätettiin lähteä rantaan, mutta olikin tullut ajettua polttoaineet sopivasti loppuu, eikä kone suostunut käynnistymään.. Onneksi oli tyyni sää, niin särkeäkin oli mahdollista soutaa.. Poka souti semmoisen parin kilometrin matkan ja Enzei ja Samsala perkkasi matkan ajan kaloja..

Sunnuntai
Sunnuntaille ei sitten jäänytkään muuta, kuin tavaroiden pakkaus ja mökin siivous ja luovutus ja matka kotia joka kesti maanantai aamuun asti..

Hyvä reissu.. Harmi, että jäi viimeiseksi Grytöyalle..

Luettu 1097 kertaa

Reissussa mukana

EniZei, poka, samsala, ykkönen, Kissa-Ana, JataTiimin logo

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
10.07.2007lotto beteon EniZei:llä hymyä :D
10.07.2007Paavomielellään luetaan reissun päältäkin raporttia...... tästähän vois kehittää kilpailun kuka tekee parhaan reissuraportin suoraan hornankattilasta!!!!
11.07.2007nasapoka pisti paremmaksi
11.07.2007tsokaenzei mites isoks luulit kun tärähti,pistä sguideja litkaan ennen pääpilkkiä niin tulee tuplat :))))hieno kala
12.07.2007MakeTuleehan sieltä hyvänkokosta kalaa ja rekordit paukkuu. Eri meininki ku keväällä...halavattu.
13.07.2007tsokamuuten se samsalan makrillikin on iso suhteessa yhtä iso kuin enizein seiti ja puuttuu tuosta listasta
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Turska 17,00 kg12.07.2007
01:20
poka
Turska 17,00 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Turska 9,60 kg12.07.2007
00:30
EniZei
Turska 9,60 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Turska 9,20 kg11.07.2007
23:50
Kissa-Ana
Turska 9,20 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Turska 7,40 kg11.07.2007
22:00
EniZei
Turska 7,40 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Turska 5,50 kg11.07.2007
21:30
EniZei
Turska 5,50 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Sei 6,40 kg10.07.2007
19:20
ykkönen
Sei 6,40 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Turska 8,30 kg10.07.2007
11:00
poka
Turska 8,30 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Makrilli 800 g10.07.2007
06:50
samsala
Makrilli 800 g - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Sei 7,30 kg10.07.2007
00:20
EniZei
Sei 7,30 kg - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri
Puna-ahven 520 g09.07.2007
22:35
EniZei
Puna-ahven 520 g - - Syvänmeren Grytöya,
Jäämeri