Kalastus - Lomanpäätösreissu 26.02.2012

Lomanpäätösreissu

Lähdimme kalakamun ja kiiski95:n kanssa läheisestä venesatamasta hyviksi arvelluille paikoille. Hikisen matkan jälkeen ensimmäinen paikka löytyi pienestä lahdenpoukamasta.

Paikka näytti aika lupaavalta, vanhoja reikiä oli aika tiheästi ja satunnaisia kaloja oli jäällä. Silmään pisti ison kalan selkäruoto, luultavasti lahnan.

Aloitin pilkinnän tapsipilkillä, ja sain siihen harvakseltaan tärppejä, kunnes jäälle nousi peräjälkeen 3 sinttiahventa. Pieni pettymys, muuta ei siitä sitten tullutkaan.

Vaihdoimme paikkaa vieressä olevaan salmeen. Koitimme ensin syvemmältä, mutta se ei tuottanut tulosta, ja siirryin n. 2 m syvään veteen kaislikon eteen. Siiman päässä oli 7 cm rapalan tasuri, ja sillä tuli heti muutama ahven. Ei tosin kovinkaan iso. Kalakamukin sai siitä ahvenen tirrin...salmen syvästä päästä oli kiiski95 saanut pari sinttiä. Paikanvaihto...

seuraava paikka oli salmen loppupää. Salmi avautui matalahkoksi lahdeksi, jonka reunalla oli karikkoa. Siirryimme aivan karikon reunaan, mutta tuloksitta.

Keskemmällä pilkkinyt kalamies lähti, ja kertoi että reijistä oli tullut parisaataagrammaista. Siispä vanhoille reijille pilkkimään :D

Vettä oli siinä kohtaa ehkä 2,5 m. Tasurilla ensin koitin, mutta ei mitään häppeningiä. Sitten vaihto tapsipilkkiin. Lähes heti otti kiinni pikkuahven..uudet toukat ja syvyyksiin. Kovempi tärppi! kala veti kovaa ja tuli ylös asti, ihan ok-kokoinen ahven(105 g). Sitten uudestaan. Yhtäkkiä kova tönäisy vavassa, ja mormyskaa vietiin. Kala pisti kovaa hanttiin ja jopa jumitti siiman avannon reunaan. Samalla vavasta irtosi vastaiskun aikana tuppi, joka toimi jarruna ja tippui avantoon-vapa oli käyttökelvoton. Kala sentään tuli ylös, punnitus 230g, uusi pilkkiennätys! saimme vielä lukuisia pikkuahvenia samasta paikasta.

Lopulta alkoivat näpit jäätyä kovassa tuulessa ja alettiin lähteä kotimatkalle. Ihan hyvä reissu oli, kaloja ei tullut niin paljon kuin edellisenä päivänä, mutta kokoluokka oli parempaa.


Luettu 352 kertaa

Reissussa mukana

pike97

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
LajitteleKuvaAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Ahven 230 g26.02.2012
14:30
pike97
Ahven 230 g - 80p Pilkintä Piilotettu
Ahven 105 g26.02.2012
14:25
pike97
Ahven 105 g - 37p Pilkintä Piilotettu