Kalastus - Matikassa Uljualla 26-27.01.2008

Matikassa Uljualla

Lähdimme Kiuruvedeltä ajamaan kohti Uljuan tekojärveä klo 13.30 mukana olivat Marja Lohva ja Tellervo Lohva. Jäälle ajettiin majanperän kautta ja parkkeerasimme auton hyväksi havaitulle kalapaikalle. Pystytimme paikalle korotetun sissiteltan, jonka vakiovarusteisiin kuuluu nestekaasu katalyyttilämmitin. Teltan sisällä tein kahdeksan tuuman kairalla kolme avantoa. Kairan olin saanut lainaan hyvältä ystävältäni Mika Lohvalta.

Pilkimme madeharoilla, joissa syöttinä oli Lapilahdelta Hekun pilkkimät särki syötit, koska en itse kerennyt käydä pilkkimässä syöttejä. Teltan alla oli selvästi isojakin matikoita, koska naisväki sai useita koviakin tärppejä. Ensimmäisen matikan sain kiinni klo 19.00 aikoihin. Made painoi noin 500g. Tämän jälkeen en saanut tärppiä vasta kuin klo 21.55. Tapahtumaa oli todistamassa naisväen lisäksi myös teltalle saapunut Juhani Törttö, joka oli noin metrin päässä pitämässä kahvitaukoa.

Juhanin tullessa telttaan siirryin Tellervon avannolle, jotta Juhanikin mahtuu kahville teltan sisälle. Noin kymmenen minuutin päästä haraan jysähti ja kunnolla. Tein välittömästi vastaiskun ja tuntui kuin hara olisi tarttunut uppotukkiin. Tämän jälkeen aloin rauhallisesti nostaa kalaa jäänpäälle siinä vaiheessa tunsin että kala on hyvin kiinni. Kala olikin tukevasti kiinni haran kahdesta koukusta alaleuvasta. Vaikka avanto oli tehty kahdeksan tuuman kairalla oli sen ylös saaminen silti vaivalloista.

Lopulta sain kalan ylös Jussin ja naisväen ihmeteltäväksi. Vein kalan heti ulos teltasta, jotta se ei enää vahingossa pääsisi takaisin avantoon. Paikan päällä punnituksessa vaaka näytti yli kahdeksan kiloa, joten siinä vaiheessa totesimme mateen olevan todennäköisesti uusi suomen ennätys. Varmistuksen tähän saimme aamulla kun kävimme punnitsemassa sen virallisesti Kiuruveden Abc:llä. Abc:n vaaka näytti lukemaksi 8045g.

Ohessa on kuva kalasta, sekä omatekemästä madeharasta ja sen pilkinnässä käyttämästäni vavasta.

Luettu 3449 kertaa

Reissussa mukana

Veksi

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Made 8,04 kg26.01.2008
21:55
Veksi
Made 8,04 kg 93cm 1000p Pilkintä Pulkkila,
Uljuan tekojärvi