Kalastus - Tenetinvirta Reloaded 27-28.10.2007

Tenetinvirta Reloaded

Bändi on taas kasassa, vedet ovat viilenneet ja syyskrokotiilit tulleet matalaan. Nyt on juuri oikea aika tehdä taas täsmäisku Tenetinvirralle Sotkamoon.

Suunnitelmissa on ainakin hauen heittokalastusta ja sattumataimenten kiusaamista. Pale on nähnyt jo ainakin viikon unta Tenetin pannukarkeiden ahventen jigaamisesta ja Kaliumi meinaa käydä sen karanneen rekordihauen kanssa uudet sopimusneuvottelut Tenetinvirran herruudesta. Raporttia tulossa reissun jälkeen..

---------------------------------------------------------------

Heti saavuttuamme Tenetinvirralle, huomasimme saman menon jatkuvan, mihin olimme tottuneet jo aikaisemmilla kalareissuilla. Muuta riistaa pyörii jaloissa kiusaksi asti, mutta kaloja ei aivan niin paljon ole liikkeellä. Tällä kertaa nähtiin jopa kauriita kaksin kappalein. Tämänkertainen reissumme koki ensimmäisen tappion jo ennenkuin olimme edes kalassa. Kaliumi joutui nimittäin jäämään pois reissusta erinäisten bisnesten takia. "Mutta jätätte sen mun hauen sitte vielä kasvamaan"

Kaikki vaikutti kuitenkin ihan hyvältä alkavaa iltasyöntiä silmälläpitäen. Vesi oli kylmää (iholämpömittarin mukaan noin 5 astetta) keli sopivan nuhjuinen ja pilvinen hauelle ja tuulikin kävi hienosti sillan rakenteita vasten.

Kalastaminen aloitettiin pintakerroksesta. Minä luottoZamilla ja pale tail dancerilla. Pinnassa ei kuitenkaan kaloja ollut, eikä syöntikään näköjään niin hyvä , että olisivat noutaneet vaapun pinnasta. Taktiikan vaihdos näkyi heti: Jatan punaiseen vaappu-kalajigi-hybridiin koitti iskeä noin 3-kiloinen, hyväkuntoisen näköinen hauki. Se seurasi jigiä vielä ihan rantaan asti, kunnes käänsi kylkeään ja singahti Tenetinvirtaa ylöspäin jättäen komeat pyörteet rantaveteen muistoksi.

"On niitä siellä!", kuului Palen suunnalta, kun hänkin vaihtoi isompaa uistinta siiman pääähän. Jata jatkoi heittelyä samalla uistimella, eikä tarvinnut montaa heittoa heittää, kun kala oli kiinni. Noin kilon kokoluokkaa oleva kala ei kuitenkaan ollut aivan sitä, mitä oli lähdetty hakemaan. Hauki iski todella hitaaseen uittoon aivan pohjan tuntumasta. Oli erikoista että pintakerros tuntui aivan tyhjältä koko ajan.

Koska kalat tuntuivat olevan syvällä, lähti seuraavaksi uittoon suspi pienen painon kanssa. Suspia uitettiin hitaasti ja sen annettiin lillua pitkiäkin aikoja ihan paikallaan virrassa. Tähän uittoon iski vielä toinen hauki yllättävän lujasti, mutta senkin koko oli normaalia puikkariluokkaa. Pale yritti heitellä erilaisilla lusikoilla kauan, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta ollenkaan. Myöskään ahvenet eivät olleet syönnillään.

Kylmä tuuli pakotti tällä kertaa jättämään leikin kesken aikaisemmin kuin oli tarkoitus, mutta keväällä taas Tenetinvirralla kalastellaan.

-Band of BrothersLuettu 315 kertaa

Reissussa mukana

Jata, pale, Kaliumi

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
28.10.2007pokaMiten Tenetinvirralla kävi?
31.10.2007MakeKävittäkö ulkoiluttaan winsua?
01.11.2007JataTottakai käytiin! Yks jänes..
Kaloja ei löytynyt