Hauki - Evo Lammi - Ootto-onginta

Hauki 8,00 kg

Saantiaika 09.05.2011 klo. 12:10
Kalastusmuoto Ootto-onginta
VesistöEvo, Lammi
Kalapisteet (sijoitus) 426p (2254.)
pien ahven mato-ongessa ja siihen iski, jännä väsytellä 4m mato-ongella.

Katsottu 581 kertaa

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
17.10.2011fisustaja92Oli varmaan riittävästi jännitystä :D
17.10.2011Kojamo92no joo vähän oli miettimistä että miten saa ylös, onneks siiman vaihoin mato onkee ni kesti hyvin
17.10.2011Ei tietoahyvä että sait tollasen kirre rosvon sieltä pois. epäilen että tuli Niemisjärviltä
17.10.2011kuppi814kg
17.10.2011KalAkkeAntti-Tapio: Tuskin noin suuret hauet juurikaan enää syö istarikaloja. Pienemmät syö, mutta nämä suuret syö pienempiä lajitovereitaan. Erittäin tärkeä kala tämänkaltainen suurhauki.
17.10.2011Ei tietoaErikoinen näkökanta asiaan mistähän tuollaisen tiedon olet repäissyt. Ton kokonen hauki syö kaikkea vesilinnun poikasista jokaiseen kalalajiin ei paljon erottele onko istutettu kirre vai joku muu
17.10.2011Re-FillPainoiko muka 8kg...? Näyttäis joltain viiskiloselta...
17.10.2011Kojamo92kyllä se 8kg oli, joku pappa sen tuli punnitsemaa, ja eipä oo mitää suurempia tarpeita valehdella hauen kokoa.
17.10.2011Ei tietoaJoo elä välitä tää on niin tätä perus kauraa täällä. Varsinkin haukien kohdalla on kaiken näkösiä "haukiprofessoreja" varmojen tietojensa kanssa valokuvan pohjalta kertomassa kuinka paljon kala oikeesti painaa. Eipä heiltä sitten muulaista kommenttia tahdo löytyä.
17.10.2011KalAkkeKalastus -lehdestä lukaisin tuollaisen. :D
18.10.2011MäskiNoni! Siinä komia fisu ongella. :D Onnittelut täältäkin. :)
18.10.2011mikael8 kg hauki syö enää niitä pienempi ä lajitovereitaan suurella todennäkösyydellä!
18.10.2011VastarannankiiHieno kokemnus varmaan saada tuollainen tavallisella mato-ongella. Tietääköhän muuten kukaan mikä on suurin hauki joka on saatu kelattomalla ongella?
18.10.2011ThCJoo, respektit myös täältä pyyntivälineen suhteen! :D Ja asiasta toiseen. Minua kiinnostaisi myös kuulla ihan kunnon faktalla höystettynä, että mihin tuo ison hauen omien syönnin suuri todennäköisyys perustuu..? Toki se enemmän toisia haukia syö jo ihan kokonsa puolesta, koska sillä on siihen rahkeita. Mutta en millään jaksa uskoa että iso hauki mitenkään "valikoi" ruokaansa. Mun näkemys on että iso hauki syö kaikki itseään pienemmät eläimet mitkä kohdalle sattuu. Oli se sitten hauki, kissa taikka orava.
18.10.2011KalAkkeOman viestini pointti oli se, että kun suuri hauki syö pienempiään haukia, se pitää haukikannan kurissa. Jos ei ole suuria haukia niin kanta kasvaa, joka taas haittaa esim. taimenen selviytymistä.
18.10.2011VastarannankiiERÄssa oli joskus asiaa hauen vaikutuksesta lohikalakantoihin. Tutkimuksessa saatiin selville, että hauki todellakin valikoi saaliinsa, ainakin osittain. Lohikaloja löytyi pyydystettyjen haukien vatsasta vain vähän, vaikka niitä oli runsaasti tutkitussa joessa, en nyt muista mikä joki oli kyseessä. Kaikkein mieltynein hauki oli särkiloihin, ja toiseksi ahveniin. yllätykseksi mahoista löytyi nahkiasia huomattavan paljon. Niitä hauki näimmä popsii mielellään, jos niitä vaan vesistössä esiintyy. Toki eri yksilöillä saattaa olla erilaisia mieltymyksiä, mutta valtaosa käytää ravinnokseen pääasiassa ihmiselle ei-niin merkittäviä kalalajeja, kuten juurikin särkeä ja muuta "roskakalaa". Toisista hauista tekstissä ei ollut mainintaa, mutta uskon että isompi hauki popsii pienemmän lajitoverinsa ollessaan erittäin nälkäinen tai muuten kun siihen on otollinen tilaisuus Lohikalaista sen verran vielä, että monet poikasistukkaat eivät osaa luonnostaan varoa istutusvesistön vaaroja, joten ne joutuvat selvästi suuremmalla todennäköisyydellä hauen tai muun pedon saaliiksi. Kyllä suuri hauki syö melkein mitä eteen sattuu ja se saa suht helposti kiinni. Kaikenlaista se ainakin tulee maistaneeksi, huonoksi todettua tuskin kovin montaa kertaa uudestaan.
19.10.2011ThCTuossa ERÄn tutkimuksessa tuon lohikalojen vähyyden voi selittää myös se että lohikalat ja hauki viihtyvät erilaisissa paikoissa jokea ja näin ollen kohtaavat vain harvoin. Jossain jutussa joskus mainittiin että hauki on syömisen suhteen opportunisti, jolla tarkoittettiin että se syö kaikkea mikä vain on helposti saatavilla sen elinympäristössä.
30.10.2011fisustaja92Sitten kun siihen lisää vielä sen, että hauki (kuten muutkin petokalat) syövät yleisesti sitä, mitä ovat tottuneet syömään. Eli hauen kohdalla harvinaisen usein särkikalat... On opportunisti, mutta ei kuitenkaan tarkoita että kaikki syödään mitä eteen tulee ja nassuun mahtuu. Ja useesti olen kuullut/lukenut että hyvä lohijoki on myös hyvä paikka isolle hauelle. Ja lisäystä kun unohtelin.. Jos kävit sielä "infopisteellä" niin tulikos mitään?
Tagit: Hauki Hauki Ootto-onginta Ootto-onginta Evo Lammi