Meritaimen - Kymijoki Kotka - Heittokalastus

Meritaimen 7,00 kg

Saantiaika 22.08.2008 klo. 21:50
Kalastusmuoto Heittokalastus
VesistöKymijoki, Kotka
PaikkaKorkeakoski
Pituus 82 cm
Kalapisteet (sijoitus) 565p (670.)
6. suurin Meritaimen
Yli 4,00 kg Meritaimen
Kala on varmistettu RKTL:ssä taimeneksi suomunäytteiden perusteella. Merivuosia oli kalalla takana kolme.

Katsottu 58 kertaa

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
20.07.2013harvesteriErittäin komia yksilö, kirkas;) Kenties spinnari (spinfluga)fisu?
21.07.2013Pauli HumalaUpea kala! C&R?
21.07.2013FelagundSyötkö noi kaikki kalat vai mitä niille teet?
21.07.2013PFCompanyKyllähän tämänkin kalan on varmaan jo ehtinyt viidessä vuodessa syödä...?? Niin ja asiaan, onnittelut todella upeasta Meritaimenesta!!
21.07.2013Pauli HumalaFelagund varmaan tarkoitti että onko kala syöty vai päästetty takaisin vapauteen. Tuon kokoinen meritaimen kannattaisi päästää takaisin jotta meritaimenen uhanalaisuusluokitus saataisiin nostettua äärimmäisen uhanalaisesta paremmaksi.
21.07.2013Pauli HumalaOn totta että verkkokalastus ja jokien patoaminen ovat suurin syy meritaimenkantojen pienuuteen mutta viehekalastuksella on myös merkitystä. Kyse ei ole vain muutamista kaloista. Yksikin taimen pois merestä/joesta, varsinkin tuon kokoinen on liikaa. Äärimmäisen uhanalaisesta seuraava luokitus on hävinnyt luonnosta. Saahan toki meritaimenen ruuaksi ottaa koska laki ei sitä kiellä vaikka pitäisi.
21.07.2013PFCompanyJokien patoaminen, vesistöjen rehevöittäminen, siinä ne suurimmat ihmisen aiheuttamat syyt tuolle lohikalojen alennustilalle. Eli jäävuoren huippu se on vain, jos kaloja virkistyskalastaja ottaa.... Virkistyskalastamalla ei varmasti ole yhtään kalalajia sukupuuttoon Suomessa viety. Syyt on kuitenkin syvemmällä ja niihin ei oikein ole yhteiskunnalla halua puuttua. Raha ratkaisee....
22.07.2013Pauli HumalaEdelleenkin jos kyseessä on häviämässä oleva laji niin yksikin tapettu kala on liikaa. Kymijoella ja esim. Merikarvianjoella suositellaan kalojen takaisinlaskua kannan heikon tilan vuoksi. Tornionjoella meritaimentahan ei enään tänä kesänä ole saanut ottaa oli se sitten elävä tai kuollut. Hyvä niin.
22.07.2013FelagundTotta on että viehekalastus on vähemmän haitallista kuin verkkokalastus tai padot. Kyseessä on kuitenkin äärinmäisen uhanalainen laji, joten kaikkien tulisi kantaa kortensa kekoon.
27.08.2013Salainen aseVoisiko tällaiset eettiset depatit käydä jollain toisella saitilla? Jokainen voi itsekseen pohtia toimiensa eettisyyttä. Omien C&R -taimenteni kuvia on puhahupin kalareissujen kuvissa tältä keväältä. Kaikkien kalojeni kuvia en ole tänne jaksanut pastata. Vastaavia C&R-kuvia ei kommentoijien kuvista löytynyt - taisivat uhanalaiset taimenet pataan mennä.
16.10.2013Pauli HumalaSuurimman osan taimenistani päästän pois joten kuvia en niistä silloin ota. Taimenet jotka pataan päätyvät ovat järvitaimenia, eivätkä meritaimenia ja aina rasvaeväleikattuja istareita ja vieläpä alueilta joissa kuteminen ei ole mahdollista. Lisäksi yli 60cm kalat pääsevät aina vapauteen.
18.10.2013Pauli HumalaJa mikäs sen parempi paikka keskustella eettisestä kalastuksesta kuin Kalasaalis.com
Tagit: Meritaimen Meritaimen Heittokalastus Heittokalastus Kymijoki Kotka Korkeakoski